Strandkarse

Strandkarse

Strand-karse, er en almindelig, velsmagende og spiselig strandurt, der smager stærkt af peberrod, karse og sennep. Den gør det godt med fed og kraftig mad, hvor den fx. neutraliserer den fede smag.

Strandkarse (Lepidium latifolium), ofte skrevet strand-karse, er en flerårig, 50-100 cm høj, glat plante i korsblomst-familien. Stængelbladene er lancetformede med kileformet grund og kan være op til 10 cm lange. Blomsterne sidder i tætte, grenede klaser og er 4-5 mm. Skulperne er fint hårede og ovale.

Strandkarse en spiselig strandurt

I Danmark er strandkarse almindelig i den sydlige del af landet på strandenge og strandvolde. Den blomstrer i juli og august.

Strand-karse på saltholm

Læs Fødevarestyrelsen anbefalinger, hvis du vil være helt sikker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *